Jdi na obsah Jdi na menu
 

Krajská výstava Zlín

Proč jezdit na krajskou výstavu? Jednoduchá odpověď, výstava ve Zlíně je taková naše občanská povinnost, jelikož bydlíme pár minut od výstavy. Posuzování přijal Tibor Havelka ( náš oblíbený rozhodčí, který Atreje vybral do finále ŠŠ SK) , takže jsem se na posuzování těšila :) Aussíků tam bylo kolem 10 ( co si matně pamatuju) a i u hezkých zvířat nešetřil známkou VD. Atrej právem vyběhal V1, vítěz třídy a krajský vítěz, pan rozhodčí jeho posouzení komentoval tak, že na těchto prknech stojí právem a právem patří do této třídy. Následovala Majenka, která se hezky předvedla v pohybu - známka VN1. Pan rozhodčí mi při odchodu řekl: ,,Musím říct, máte to sakra hezký,, :D To mi zvedlo náladu, jelikož jsem byla od rána vystresovaná, protože se mi nic nedařilo, nestíhala jsem a šla jsem do kruhu naprosto vynervená, takže i předvedení stálo za prd :D

Na výstavě měla premiéru Hanička Chovancová, která u mě trénuje JH :) Byla moc šikovná a na svých 7 let předvedla svoji cotonku opravdu nádherně a v závěrečkách dítě a pes se dostala do užšího výběru, moc gratuluji :)

Čekala jsem na závěrečné soutěže a čekájí se opět vydařilo. Odchytla si mě těm skupinka reportérů ze Zlínských zpráv, takže nás můžete vidět i v TV :) Kačka Lengálová nám půjčila groomingový stoleček, takže Atrejíček i Majenka vypadali k světu.

Následovala soutěž o nej štěňátko, miminek tam bylo hodně. Majenka neměla možnost se moc předvést v pohybu, jelikož jsme tam byli jako sardinky a ostatní nás zdržovali. Pan rozhodčí si všiml jejího výjmečného exteriéru v postoji, takže nás vybral do užšího výběru 3 štěňátek. Poslal nás do pohybu a myslím, že Majenka vyrazila dech většině diváků. Nádnerně se rozběhla na délku celého vodítka a předvedla naprosto dokonalý pohyb!!! Pan rozhodčí měl jasno a tak se tala BIS PUPPY celé výstavy !!! Na svojí 2. výstavě v životě. Snad o Majence ještě uslyšíme.. další týden své přednosti potvrdila na klubové výstavě KCHBO :)

Poté se šlo o nejkrásnějšího psa FCI skupiny I. Posouzení přijala paní rozhodčí Gabriela Ridarčíková, která posuzovala na minulé výstavě v Bratislavě a už tehdy se jí Atrej moc líbil. Běhalo se, stálo se a rozhodovalo se - chvíle napětí - Atrej jde do užšího výběru společně s kamarádkou a jejím holanďákem Arwinem... Opravdu jsem měla dušičku malou a byla napjatá jak to dopadne.. paní rozhodčí se ještě jednou podívala, poslala nás do pohybu a první místo - Atrej se stává BIS FCI 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Úžasné, nemohla jsem tomu uvěřit... Děkuji ti Atrejíčku že jsi, děkuji !!! 

Počkala jsem na posouzení ostatních skupina a šlo se o vítěze celé výstavy. Nastoupili všichni vítězové skupin a běhalo se. Pan rozhodčí šel k nám a Atrejíčka si prošahal, mezi tím nám dávala dobré rady paní Ridarčíková, bylo vidět, že se Atej líbil. Pan rozhodčí si vybral 2 nejhezší psi výstavy do užšího výběru a mezi nimi Atrej. Chyběl nám malý krůček k celkovému vítězství, a tak se stal Atrej 2.nejhezčím pejskem celé výstavy.

Děkuji všem za podporu, s Majenkou a Atrejem se mi splnil sen, děkuji.